Skip to main content

Parterapi, kæresterådgivning og skilsmisse

Relationer har mange former. Alle relationer er en spejling af dit forhold til dig selv.
Så snart to mennesker har en eller anden form for forbindelse, er der skabt en relation, et system hvor den gensidige påvirkning har stor betydning.
Vi lægger forskellige former for energi i disse relationer; følelser, håb, drømme og sårbarhed.

Ofte når vi har problemer i vores parforhold, er det fordi vi lader gamle, udtjente mønstre forurene vores evne til bare at være tilstede i nuet og nyde kærlighedens gave. Istedet slæber vi ubevidst fortidens spøgelser og reaktionsmønstre med ind i vores nære relationer, og det er ikke altid befordrende for kærligheden..
Kærlighed er vi født med, den er ikke kompliceret. Det er os der er komplicerede, og det tager vi med os ind i  parforholdet.
Vi løber rundt og rundt i det samme hamsterhjul, fordi vi er ubevidste om, at det er gamle, tillærte mønstre som vi trækker op af hatten hver gang vi eksempelvis har en konflikt i vores parforhold.

Meget af det vi mestrer her i livet, har vi enten modtaget undervisning i eller øvet os rigtig meget i, men de færreste af os har fået undervisning i at leve i kærlige og simple forhold med hinanden.

Vores måde at være i parforhold på, er afspejlet af de rollemodeller vi har haft som børn. Og da mange af os ikke har haft de mest eksemplariske af slagsen, kan det skabe stor indsigt og frigørelse at undersøge hvad de lærte os om kærlighed, og dernæst undersøge om den lærdom er anvendelig for os i dag.
Det er starten på at skabe sin egen, smukke udgave af kærligheden og parforholdet.

Som terapeut for to mennesker i krise, er det min fornemste opgave at være neutral, ikke-dømmende, empatisk og lyttende

Sammen arbejder vi på at afdække tilbagevendende, uhensigtsmæssige mønstre i parforholdet og undersøge hvor de stammer fra. Det giver stor forståelse, når man som par får indsigt i hinandens mønstre, som ofte stammer helt tilbage fra barndommen.

Når vi ændrer vores ønsker til parforholdet ændres vores handlinger og nye erindringer opstår.
Det kan være starten på en helt ny form i parforholdet med respekt og forståelse for hvorfor vi reagerer som vi gør, og med den nye bevidsthed om hvordan vi så kan ændre disse mønstre.

Når vi konfronteres med hvad der kan betegnes som afslutningen på et forhold, en relation, vil blandede følelser af tab, sorg, vrede og smerte fylde. Det kan også være følelser af lettelse eller frihed, afhængig af om forandringen i relationen er ønsket; om vi har haft et valg.

Vi kan have brug for at få afsluttet relationen på en ordentlig måde, så vores sind og hjerte får ro og vi kan genfinde et meningsfuldt liv.
Er der børn i forholdet, kan det give stor mening for både dem og forældrene, at have et samtaleforløb hos en terapeut, så alle følelser kommer ud i lyset. Børn er umådelig empatiske og loyale, og mange børn føler skyld over forældrenes skilsmisse, og ved ikke hvor eller hvordan de skal få afløb for deres smertefulde følelser. De forsøger derfor ofte at skåne forældrene, og påtager sig på den måde et ansvar som på ingen måde er deres.

Priser

Timepris individuelle samtaler: kr. 800
Timepris par-/familiesamtaler: kr. 1200
Ved udeblivelse betales det fulde beløb.

Kontakt

Peter og Tanja

“Vi opsøgte Lisa, da vi havde fået anbefalet hende af en ven af familien. Vi var begge et sted, hvor vi ikke kunne se skoven for bare træer, og blev enige om, at opsøge professionel hjælp. Det var en øjenåbner for os begge, at få indsigt i hinandens mønstre, og hvordan de påvirkede vores måde at tale sammen på. Vi troede hver især, at den anden var helt gal på den. Jeg (Peter) var lidt nervøs for, om Lisa ville tage min kones parti på grund af køn, men Lisa var igennem hele forløbet fuldstændig neutral, og meget imødekommende, empatisk og nysgerrig overfor os begge. Vi følte os i virkelig gode hænder. Vi besluttede efter forløbets afslutning, af vi ville “besøge” Lisa én gang om året, som en slags “parforholds-service”. Lisa får de allerbedste anbefalinger herfra”